VOLDOENING

Mensen zijn altijd op zoek naar waardering die op den duur voldoening brengt. Voldoening geeft evenredig plezier en passie om zich te kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een hogere productiviteit en een minder verloop van personeel. Sterker; het ziekteverzuim wordt tot het minimale beperkt. De bedrijfscultuur wordt concurrerend.

Het heeft mij altijd geboeid waarom mensen eerder beginnen, langer doorwerken en over hun eigen grenzen van verantwoordelijkheid kijken. En dat allemaal uit zichzelf.

Voldoening uit zich klassikaal in een werktevredenheid.

Door mijn ervaring in het voeren van exitgesprekken blijkt dat persoonlijke waardering en oprechte belangstelling door het management op de eerste plaats staan en niet een hoger salaris of een andere loopbaankeuze dat in veel gevallen opgevoerd worden als redenen voor het vertrek. Ter compensatie wordt een hoger salaris aangeboden, wat een verkeerd besluit is.

Een voetballer wil graag spelen en niet voor een hoger salaris op de reservebank belanden. Hij is op zoek naar waardering van de fans waaraan hij zich kan meten of hij bij de wereldtop hoort of niet.

Dit alles maakte dat ik mij loskoppelde van de vaste patronen binnen een bedrijfshiërarchie om als zelfstandig ondernemer mij aan het management van bedrijven, scholen, instellingen en particulieren wil bieden als:

Mediator

- om de waardering te vinden bij de conflicterende mens

Interim-manager

- om de waardering te creëren bij het management

Spreker

- om de waardering te verkrijgen bij de toehoorder

- om de waardering te vinden voor het verhaal van een dierbare tijdens de uitvaart

Dagvoorzitter             

- om de waardering van de deelnemers omdat men individueel aan bod komt

Presentator                

- om de waardering te spiegelen aan een nieuw product

INSPIRATIE

Ik put mijn inspiratie uit de behoefte van de mens om gewaardeerd te worden. Om uit de anonimiteit te komen en oprechte belangstelling te verkrijgen voor wat men doet. Zodra men de waardering ontvangt, stijgt men boven zichzelf en zal men de grenzen van zelfverantwoordelijkheid opzoeken en overschrijden. Ik wil daar graag aan meewerken.