NEUTRAAL VOORDEEL

“De afdeling wordt geleidt door een neutraal persoon omdat geen last ervaren wordt van de geschiedenis van het bedrijf zowel op het personele vlak als bedrijfsmatig”.

PIJNLIJKE PLEKKEN IN BEDRIJF ZIJN OP TE LOSSEN

Door de economische recessie wordt flink bezuinigd op het personeelsbestand. Geen omzet betekent geen geld om medewerkers te betalen. Daardoor worden vele zwakke plekken op de werkvloer plotseling zichtbaar. Dat zou erop kunnen duiden dat de medewerkers anoniem gebleven zijn. Er is geen onderlinge band omdat men van elkaar niet weet wie ze werkelijk zijn. De werktevredenheid van een persoon wordt door de interim-manager van Ctops Mediation verhoogd door het tonen van oprechte belangstelling voor de medewerker. Er wordt tijd vrij gemaakt om simpelweg de medewerkers te leren kennen. Mensen willen gemanaged worden als mensen, niet alleen als medewerkers.

UIT DE ANOMINITEIT

Medewerkers hebben behoefte aan leidinggevenden die hun als mensen begrijpt door het tonen van oprechte belangstelling. Daardoor worden de prestaties verbetert door persoonlijke ontwikkeling die uit die belangstelling voortkomt.